Saturday, October 15, 2011

Choose Respect Conference


Kansas: 22:46
Norge: 05:46

På tirsdag drog vi ti stykker fra Leadereshipgruppa på skolen på en field trip kalt Choose Respect conference, som er et møte hvor vi lærte om hvordan man kan ha et healthy relationship and a healthy break-up. 

Det var folk fra Leadershipgrupper fra 10 skoler rundt i Wichita, så vi var rundt 100 stk. 

Lederen for møtet spurte et spørsmål ut i salen om hvor stor prosentdel av vennene dine du tror ville slått opp ved å gjøre det face-to-face, og svarene som kom frem var alle mellom 3 til 10%. Tenåringer her i USA, eller vertfall i Wichita synes den enkleste og beste måten å slå opp for begge parter er å bare tekste personen eller annonsere det på facebook.

Personlig ble jeg mildt sagt sjokkert, og det var veldig interresant. Vi satt rundt i grupper med folk fra forskjellige skoler rundt i Wichita, og alle hadde flere historier fra når de slo opp med kjærestene sine ved å tekste dem.

Hun ene som satt ved siden av meg kunne fortelle et par interresante historier. Blant annet at hun hadde slått om med kjæresten dagen før, ved å sende han en melding, som en hver amerikaner. Hun følte seg litt slem da siden det var rett før han skulle på jobb, sånn at han helt sikkert var litt lei seg på jobb. Hun sa at hun hadde sendt melding omtrent hver eneste gang hun hadde slått opp. Hun hadde også ringt et par ganger faktisk, men de aller fleste gangene hadde hun bare sendt han en melding. Grunnen til det er at hun var veldig travel, og da var det enklere å bare sende en melding enn å vente helt til du møter han neste gang.
Igjen: interresant

Ellers delte vi oss inn i grupper og laget hver vår sketsj om hvordan man skal slå opp og hvordan man ikke skal slå opp. 

Det mest nyttige for min del under denne konferansen, var at en gruppe kalt The Outrages kom. Det er en gruppe som går på en av High Schoolene her i Wichita, og viste oss akkurat den samme fremføringen som filmen under. Jeg synes det er kjempebra at ungdommer her i Wichita interreserer seg for dette temaet, og jeg fikk mye mer ut av denne sketsjen på 16 minutter enn resten av opplegget som varte en hel skoledag. 


Så hovedfokuset, og omtrent det eneste vi lærte en hel dag, er: Om du skal slå opp, si det face-to-face, og ikke send en tekstmelding eller annonser det på Facebook. Personen du er sammen med burde vite at dere har slått opp før alle på facebook gjør det. Så hvis du lurer på hvordan du skal slå opp, I have the answer!

No comments: